Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Μακαρόνια με λαχανικά

Με τη μαγειρική έχω πολλή καλή σχέση...τη χρησιμοποιώ για λόγους επιβίωσης γιατί δεν τρελαίνομαι για delivery. Που να ανοίγεις τη πόρτα, να βρίσκεις ψιλά και άμα δεν περισσεύουν κιόλας...βράστα.

Έτσι σήμερα έβρασα μακαρόνια και έφτιαξα σάλτσα με λαχανικά και λουκάνικο.
Εύκολο, γρήγορο, θρεπτικό και δε πέταξα ό,τι είχε αρχίσει να χαλάει.

Ας αρχίσουμε...

Υλικά

1 μελιτζάνα
3 κρεμμύδια
4 ντομάτες στο τρύφτη
2 κουταλιές πελτέ
λουκάνικο
πιπέρι
πάπρικα
λίγο λάδι
αλάτι
ζάχαρη


Εκτέλεση

1. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας ή χοντροκόβουμε δικά σας είναι.
2. Στο φουλ σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι αντικολλητικά ρίχνουμε λίγο λάδι ή 2-3 κ.σ. βούτυρο
3. Ρίχνουμε το λουκάνικο για να ψηθεί.
4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη μελιτζάνα και περιμένουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Ανακατεύουμε συνεχώς!
5. Βάζουμε τη ντομάτα, το πελτέ, τα καρυκεύματα σε ό,τι αναλογία θέλουμε και αν τα θέλουμε.
6. Προσθέτουμε νερό ώστε να καλυφτούν τα λαχανικά.
7. Αφού πάρει μια βράση (βγάλει μερικές μπουρμπουλήθρες) το χαμηλώνουμε κάτω από τη μέση.
8. Περιμένουμε....
9. Είναι έτοιμο αφού τα λαχανικά είναι μαλακά (δοκιμάστε και λίγο!) και η σάλτσα όσο πηχτή θέλουμε.

Tips  
1. Τα κρεμμύδια ως γνωστό μας κάνουν και κλαίμε γιαυτό να τα κόβετε κάτω από τρεχούμενο νερό.
2. Χαμηλώστε το φαγητό θα αρπάξει. Αν σας συμβεί αλλάξτε κατσαρόλα και προσοχή μη τρίψετε το πάτο της κατσαρόλας γιατί όλο το φαγητό θα πάρει γεύση καμένου.
3. Μπορείτε να προσθέσετε αλκοόλ στη σάλτσα ή τυρί μόλις το αποσύρετε από τη φωτιά. Του πάει το κρασάκι πολύ και η τσικουδιά, αν είχαμε μόνο τα λαχανικά.
4. Αποφύγετε τα λαχανικά που έχουν σαν βάση το νερό ή όσα θέλουν διαφορετικό χρόνο βρασμού.


Mrs Review 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου